Prijava

eMCe plac

Monday squad goes metal: Golliwog, Stay Down, CC

sobota, 17. marec 2018 ob 21:00

%c5%bea

Monday squad je skupina deklet, ki so se odločile narediti STOP dolgočasnim ponedeljkom. Tako se vsak ponedeljek dobijo in si ga krajšajo s pogovori o reševanju sveta, z različnimi ekstravagantnimi jedmi in seveda z kakim požirkom. P.s. vsak ima svojo definicijo požirka. Občasno se jim odpelje do konca in se odločijo svojo energijo in potrebo po žuru organizirati kar javno in tu nastopimo mi. Poleg tega smo dobri prijatelji in težko je reči ne, ko ti ducat žensk diha za vrat! V ta namen in v namen opolnomočenja žensk na vseh nivojih, organiziramo event »all female fronted vocalist«, da skupaj z dekleti začupamo. Nastopila bo slovenska punk rock skupina Golliwog, češki melodic metalcore Stay Down in hrvaška hardcore punk skupina CC.

GOLLIWOG Punk Rock/Slovenija:
Začetki benda Golliwog iz Ribnice segajo v leto 1997. V vseh letih delovanja je bend ostal zvest temeljnemu vodilu punka – D.I.Y. mentaliteti. Prepoznavni so po naspidirani netrendovski različici družbeno-kritičnega melodičnega hardcora s prepoznavnim ženskim vokalom, težkim kitarskim zvokom, iskrenim pozitivnim sporočilom in “straight in your face – no bullshit” attitudom. Za sabo imajo tri studijske albume in ogromno koncertov tako doma kot po tujini (oder so delili z NOFX, Propagandhi, SNFU, Snuff, Anti-Flag, Adolescents, The Casualties, Sick Of It All, Street Dogs, Dead To Me, Venerea, Atlas Losing Grip, Shai Hulud…). Skupina se je poimenovala po črnskem junaku iz otroških bukvic z začetka 20. stoletja, ki so ga kasneje razne rasistične organizacije upodobile kot simbol za rasno segregacijo. Žaljive lutke s stereotipnimi lastnostmi črncev so bile označene kot politično nekorektne, čeprav jih še danes lahko najdete v bolje založenih trgovinah s spominki. Golliwog tako prikazuje vso ironijo in idiotizem človeške rase skozi časovne spremembe, na kar želi skupina opozoriti, pri tem pa poudarja, da je proti rasizmu, nacionalizmu, seksizmu, speciesizmu, homofobiji, imperializmu, kapitalizmu, ter proti vsem oblikam nasilja, izkoriščanja in zatiranja šibkejših.

https://www.facebook.com/pg/golliwog/about/?ref=page_internal

STAY DOWN Melodic Metalcore/Češka:
Skupina, ki prihaja iz Češke in preigrava melodic metalcore je nastala junija leta 2017. Isto leto oktobra so izdali svoj prvi EP, ki nosi naslov My Way in vsebuje štiri pesmi. Poleg omenjenega so izdali še video spot naslovne skladbe May Way in The Last Pain, ki je bil posnet na enem izmed koncertov in je delo Zdeněk Strmiska.

https://www.facebook.com/StayDownOfficial/

CC Hardcore Punk/Hrvaška:
Hitri in energični komadi, ki jim sledi glasen in nadrkan ženski vokal, ter kratko zavijajoče solaže. Na sceni so že približno eno leto, ter za seboj imajo 10 koncertov po Hrvaškem in izdali so en studijski EP. Album sledi v kratkem, še pred tem pa evropska turneja.

https://www.facebook.com/cchcpunk/

P.s. Šušlja se, da naj bi punce pripravile več kot le zabavno, poučno in zelo okusno pogostitev.

Rezervacija
Vstopnina: 6,00 €
Z rezervacijo: 4,00 €
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina