Prijava

eMCe plac

DMK 2013: Rock na gradu

sobota, 1. junij 2013 ob 20:00

Dmk23_tabla_4x3m_-_rock_-_lores

23. let po prvem koncertu se tudi letos vrača DMK na kraj kjer se je vse začelo – Velenjski grad. Nastopajo: Happy Ol´McWeasel, Eskobars, Big Addiction, Too Tangled (Bel), Validum

Validum
V štiričlanski zasedbi skupine iz Slovenj Gradca se mešajo različni stili vsakega posameznika. Njihova besedila govorijo predvsem o podganah, norcih, mačkah, omamljanju, sencah, kriku. S poudarjenimi klaviaturami ter surovem vokalu je vsaka skladba zavita v psihadelični celofan.

Too Tangled
Belgijski indie/garažnorokerski duo, katerega zvok je grob, nasilen a še vedno seksi in speven. Duet obstaja že od osemdesetih let, nanj pa so vplivale nekatere izmed najboljših skupin tega časa. Ustvarjalca, Roeland Vandemoortele in Eva Buytaert, želita skozi glasbo predstaviti dialog, zgodbo dveh ljudi, moškega in ženske. Njune besedilne ter spolno kombinirane akcije pa prinašajo na oder iskrice in zadovoljijo še tako zahtevne poslušalce.

Eskobars
Indie/rock skupina iz Portoroža, je začela z ustvarjanjem leta 2008. Zmagala je na natečaju Itak Đafest in nase opozorila z nastopom na koncertu skupine The Killers, na katerem se jim je na odru pridružil tudi njihov kitarist Dave Keuning. Pravijo jim kar »slovenski Franz Ferdinand«, njihove pesmi pa so bile kar trikrat v enem letu izbrane za popevko tedna Vala 202.

Big Addiction
Umazan, energetsko nabit rock ‘n’ roll band iz Velenja, so kot droga za katero ste lahko prepričani, da vas ne bo pustila ravnodušne in band zaradi katerega vas bo mikalo postati glasbeni odvisnik. Glasba vas popelje na potovanje čez njihova doživetja in pripetljaje. So radovedni in vsak dan stremijo k temu, da se razvijajo in rastejo kot band in kot glasbeniki. Prav zagotovo so edina odvisnot, ki je dobra za vas!

Happy Ol´McWeasel
Vedno bolj popularni štajerski Irc, so energični in poskočni keltski punk rokerji s smislom za humor in pivske radosti. Zase pravijo, da preigravajo irske pivske viže po svojih najboljših močeh in včasih tudi malenkost pretiravajo. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš irsko-keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vstop prost!

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina