Prijava

eMCe plac

KUNIGUNDA 2013: Moveknowledgement, Raggalution , ABOP (HR)

sobota, 24. avgust 2013 ob 21:00

Moveknowledgement

Veliki oder pred eMCe placem

Raggalution so ambiciozen mlad reggae band iz Kranja, ki je svojo glasbeno pot začel lansko poletje, ko sta se dva člana med arheološkimi izkopavanji odločila ustanoviti reggae band. Poiskala sta še drugih pet članov, ki si sedaj že dobro leto uspešno utirajo pot na glasbeno sceno. Sami pravijo, da je njihova skupina kot mali otrok, ki je pripravljen narediti prve korake v svet. Sporočilo njihove večinoma avtorske glase je, da je svet v težavah in ljudje se morajo zbrati in upreti.
Po odmevnem hip hop/dub eksperimentu Listen to Nebukadnezar in seriji uspešnih elektronsko obarvanih improviziranih koncertov v sklopu projekta Moveknowledgement Free Pop Orchestra, je peterica stopila na naslednjo stopnico svoje eklektične ustvarjalne poti. Četudi naslov Pumpdown zveni kot nekaj, kar bi izšlo v času, ko sta se srečala hip hop in rave, je glasba vse prej kot usmerjena v preteklost. Dub efekti in kompleksni aranžmaji so se umaknili močnim kitarskim rifom in bolj prvinskim ritmom, rezultat pa so njihove avtorsko najmočnejše pesmi doslej. Skozi besedila in tudi vizualno predstavitev še vedno seva njihova značilna sci-fi estetika, bizarni retro-futurizmi in new-agerska mistika, k temu pa so dodali krepko dozo rock’n’rolla.

http://www.youtube.com/watch?v=UHC-wd_LOgU

https://www.facebook.com/Raggalution

http://www.youtube.com/watch?v=CfYdQ_IspB0

https://www.facebook.com/MoveknowledgementBand

ABOP so sedemčlanska zasedba iz Zagreba, ki elektronsko glasbo izvaja v živo. Z dvema bobnarjema, basistom, sampli in dvema synthoma ter video projekcijo naredijo plesno glasbo zanimivo tudi za oči. Enostavneje povedano – težko se boste mirovali na koncertu skupine, ki je nastala iz skupinske frustracije po neimenovanem partiju v preteklosti, kar govori njihovo ime – After je Bolji Od Partija. Njihove člane smo že videli v Velenju, saj so nekateri člani skupin Lollobrigida, Elemental ter Pips, Chips & Videoclips.

http://www.youtube.com/watch?v=16oS_pxkd6c

https://www.facebook.com/jimmybarkaexperience

https://www.facebook.com/abop.zg/info

http://www.youtube.com/user/AfterJeBoljiOdPartya

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina