Prijava

eMCe plac

KUNIGUNDA 2013: Tuxedo (AU), Hog Meets Frog (AU), Chimera (SI)

petek, 30. avgust 2013 ob 21:00

Tuxedo_band

veliki oder pred eMCe placem, v primeru slabega vremena v eMCe placu

Ste že slišali za Alpencore? Happy metal, brutal death metal polka, power reggea metal – original austrian alpencore. Avstrijski sekstet Tuxedo je bil ustanovljen kot alternativni/crossover trio leta 2005. Leta 2009 so izdali album Shizofrenia, v istem letu zamenjali tudi bobnarja in razvili svoj metalski stil. Kmalu za tem so dobili še drugega kitarista in tako je bil rojen Alpencore. Leta 2010 je sledil album Fight. Igrali so na več kot sto koncertih z bendi, kot so Unearth, Sepultura, Debauchery, Ektomerf, Sorrow … ter na festivalih Nova Rock, Metal Invasion, Metalfest Opan Air Austria … Leta 2012 so bili na turneji z Ektomorf in pretresli Avstrijo ter Slovaško. Igrajo percussion-driven metal core s trash elementi, kombinirano z unikatnim Alpencore šovom. Zasedbo trenutno sestavljajo Christoph Kiebe (vokal, sempli), Johannes Frauenhuber (prekašni, vokal), Michael Tiefenthaler (kitara, vokal), Dominique Wedam (kitara), Reinhard Seifriedsberger (bas), Christopher Till (bobni).
Hog Meets Frog je svež avstrijski bend z Dunaja z mednarodno zasedbo, ki po glasbi spominja na malo trčene System of a Down, po izgledu pa na Slipknot na tripih. Sami svojo glasbo opisujejo kot mešanico Primus in Franka Zappe. O sebi so zelo skrivnostni, Squeaquack pa je o njih napisal: “Hog Meets Frog je unikatna glasba. Čudna mešanica različnih stilov in ritmov, predvsem kombinacija bas kitare z zgodbami, ki jih piše kitara, kar ustvari evforično doživetje.”
Chimera je mlad band iz Velenja, ki je nastala leta 2009. Po preigravanju različnih skladb so počasi začeli ustvarjat svoj material, ki je pretežno thrasherski. V zadnjem letu so imeli kar nekaj nastopov po Sloveniji, sodelovali pa so tudi na natečaju Botečaj, kjer so se zelo dobro odrezali in si z dobrim nastopom priigrali tudi nastop na letošnji Kunigundi.

http://www.tuxedo.at

https://www.facebook.com/tuxedometal

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F3-XNL1fhXM

http://www.hogmeetsfrog.com/

http://www.youtube.com/watch?v=VBMI_9aEz0g

www.facebook.com/bandchimera?ref=ts&fref=ts

http://www.youtube.com/watch?v=MALD0lIxs5U

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina