Prijava

eMCe plac

Rock'n'roll koncert: James Leg Band (USA), Vasja

sobota, 2. november 2013 ob 21:00

Foto_1

James Leg Band
John Wesley Myers, poznan pod imenom James Leg, je že dolga leta prisoten na ameriški garage rock sceni. Prvi od priznanih bendov, v katerih je sodeloval, je bil The Immortal Lee County Killers. Po razpadu skupine je leta 2004 ustanovil Black Diamond Heavies, v katerem sta poleg njega na klaviaturah in vokalu bila še kitarist in bobnar. Kitarist dve leti kasneje zapusti skupino, vendar preostala dvojica nadaljuje z ustvarjanjem. Kot duet posnameta tri albume za neodvisno založbo Alive Records in kmalu Black Diamond Heavies postane ena najbolj iskanih garažnih atrakcij v ZDA, Evropi in Australiji.
Po razpadu leta 2009 James Leg dela na svojem prvem solo albumu Solitary Pleasure, še vedno za založbo Alive Records. Na albumu je deset pesmi, obarvanih z globokim in peklenskim vokalom, ob spremljavi zastrašujočih tonov orgel, po katerih kot v transu letijo njegovi prsti. Dve predelavi ameriškega glasbenika Linka Wreya (Fire And Brimstone) in avstralskih The Kill Devil Hills (Drinking Too Much) samo potrjujeta Jamesov dober izbor, da se zapolni solo prvenec.
Lansko leto James Leg s prijatelji iz skupine Left Lane Cruiser posname še en album z imenom Painkillers, na katerem je deset blues predelav: od Roberta Johnsona do Rolling Stones.
Vasja
Vasjo Mihajloviča velenjčani, ki so na sceni v zadjih letih dobro poznajo, saj nas mladi kantavtor iz koncerta v koncert vedno bolj navdušuje s svojim originalnim dylanovskim glasom ter prepričljivim fingerpickingom. Na koncertih, ki jih je sicer bilo še bolj malo, smo vedno bili priča fasciniranosti publike, predvsem na zadnjem, na rojstem dnevu kluba eMCe plac, kjer je nastopil v duetu Son & Son z Žigo Miklavcem, ki pa je tokrat nastop moral žal odpovedati zaradi odsotnosti, kjer sta na skoraj dvournem nastopu nabito poln eMCe pripeljala do fajrunta.
Vstopnina 3€.

Rezervacija
Vstopnina: 3,00 €
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina