Prijava

eMCe plac

Martin Ramoveš Band in Nesojeni kavboji, koncert in odprtje razstave stripa

nedelja, 24. avgust 2014 ob 20:30

Mrb5w_(foto_rok_krznar)

KUNIGUNDA2014 <3

Martin Ramoveš Band in Nesojeni kavboji, koncert in odprtje razstave stripa

Martin Ramoveš Band z glasbeno-vizualno interpretacijo pripovedljivih pesmi predstavlja Nesojene kavboje – glasbeni album v stripu. Trio bo z energičnim bluesom, razbijaškim countryjem, kantavtorsko samosvojim rokenrolom ter doživetim petjem odprl razstavo stripov, ki jih je Martin Ramoveš narisal po lastnih glasbenih besedilih.

Skupina, ki zadnja leta redno pretresa klubske in festivalske odre, v Velenje prihaja s sveže izdanim blues rockovskim albumom Nesojeni kavboji. Ta je izšel kot knjiga stripov s priloženo zgoščenko, odlikujejo pa ga prodorna besedila ter energični inštrumentalni vložki, ki se gibljejo od subtilnega bluesovskega poigravanja do psihedeličnih odklopov. Nesojeni kavboji prinašajo deset krajših zgodb, ustripljenih pesmi s priložene zgoščenke, vsaka pa skozi oči umetnika obravnava neko družbeno anomalijo. Zato ne preseneča zanj značilen ekspresiven in grafičen slog risanja, ki bralcu ne prizanaša: Nesojeni kavboji so polni drznih potez, jasno posredovanih sporočil in stripovske montaže, ki deluje. Poleg vizualne ravni je Martin Ramoveš močan tudi v besedilni izraznosti, ki na lirično silovit način soustvarja atmosfero in zgodbe pelje naprej.

Martin Ramoveš Band avtorsko glasbo predstavlja od leta 2007; doslej je izdal dva albuma, sodeloval na različnih kompilacijah in se za nastop v oddaji Izštekani iz tria prelevil v sedemčlansko zasedbo. To je povzročilo, da se skupina tudi na koncertih pogosto pojavlja v številčno in inštrumentalno različnih oblikah, vseskozi pa jo tvori trdo jedro osnovnega tria (Martin Ramoveš – vokal, kitara, Marko Petrič – bas, spremljevalni vokal, Luka Drobnič – bobni), ki ob tej priložnosti poleg pesmi z aktualnega albuma pripravlja tudi aranžmajsko predrugačene pesmi z albumskega prvenca Zvok dežele ter povsem nove, neobjavljene skladbe.

Skupina v svojem avtorskem ustvarjanju nadaljuje tradicijo družbenokritičnih not bluesa in rocka ter reflektira perspektive konkretnega človeka. V impresijah podaja njegove aktualne, iz tega prostora in časa vznikle dileme in govori v imenu generacije, ki v tem družbenozgodovinskem trenutku nosi največje breme in odgovornost do svojega časa. Blues je pač občutenje, ki ga vedno znova proizvaja veter zgodovine in katerega v tem trenutku hudo suvereno zastopa Martin Ramoveš Band.
- See more at: http://www.kunigunda.si/sl/s/program/dog/154-martin-ramoves-band-in-nesojeni-kavboji%2C-koncert-in-odprtje-razstave-stripa-/#sthash.3Mn8dmuw.dpuf

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina