Prijava

eMCe plac

Demolition Group, Nakajima in Dead by Grace

torek, 26. avgust 2014 ob 21:00

Open-uri20140711-8-k3p95o

KUNIGUNDA2014 <3

Demolition Group, Nakajima in Dead by Grace

Po štirih letih bodo na Kunigundinem odru stali Demolition Group, ki nikoli več ne bodo posneli novega albuma, za promocijo ne bodo naredili ničesar in ne bodo odigrali koncerta, če jim to ne bo po volji. Veterani velenjske scene, potomci Wreck z japonskim priimkom Nakajima, bodo nažigali mešanico noise rocka, punka in hardcora pod vplivom bendov iz 80-ih let. Dead By Grace pa bodo izvajali mešanico močnih kitarskih riffov, prepletenih z dovršenimi solažami, vse skupaj pa podprli s silovito ritem sekcijo in močnim, udarnim vokalom.

Demolition Group kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine Gast’r’bajtr’s delujejo od leta 1985. Osemdeseta so preživeli v nenehnem eksperimentiranju znotraj obstoječih in neobstoječih glasbenih zvrsti, leta 1987 pa so s samosvojo verzijo electro-jazza podpisali diskografsko pogodbo s tedaj najmočnejšo italijansko neodvisno založbo Cruisin’hiara, zanjo izdali dve plošči ter imeli številne koncerte predvsem po centralni Evropi (Španija, Benelux, Nemčija, Avstrija, Italija, Madžarska in seveda Jugoslavija). Takrat so skoraj povsem zanemarili delovanje doma, v Sloveniji. V petih letih odsotnosti so postopno izgubili skoraj vse občinstvo, ki so ga v preteklosti pridobili na svojo stran. Ta ugotovitev je bila posebno boleča, ko so prenehali sodelovati s svojo založbo v tujini in se doma znašli v vakuumu. Tako se je profesionalno obdobje Demolition Group zaključilo. Zato so tik pred razpadom in ob desetletnici skupnega sodelovanja brez visokih ciljev izdali kar dva albuma Bad Gag 2 ter Demolition Group Plays Gastrbajtrs, ki sta nepričakovano povzročila vrnitev skupine na slovenski glasbeni zemljevid. V tem obdobju so izdali še tri albume, ki so jih kronali s številnimi nominacijami in nagradami tako publike kot kritike, kar potrjuje njihovo pozicijo najmočnejše domače neodvisne zasedbe. Petčlansko jedro skupine (Jože Pegam, Matjaž Pegam, Bojan Fifnja, Nikola Sekulović in Goran Šalamon) deluje v vsem tem času nespremenjeni zasedbi, zato pa se za vsaka dva albuma zamenjajo bobnarja (Uroš Srpčič, Ivo Rimc, Peter Cizelj).

Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom – Nakajima. Gre za neke vrste nadgradnjo oz. logični razvoj Wreck. Ime so spremenili, ker člani zasedbe ne verjamejo ali, bolje rečeno, ne podpirajo politike ponovne združitve. Njihova avtorska glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka in hardcora pod vplivom bendov iz 80-ih let. Besedila so družbeno kritična in v angleškem jeziku. Nakajima so Dejan Požegar (vokal, synth), Uroš potočnik (bas kitara), Dare Goznikar (bobni) in Siniša Hranjec (kitara).

Alternativna rock glasbena skupina Dead By Grace deluje od leta 2008, člani pa so že pred tem aktivno delovali pri drugih glasbenih skupinah in projektih. Izvajajo mešanico močnih kitarskih riffov, prepletenih z dovršenimi solažami, vse skupaj pa je podprto s silovito ritem sekcijo in močnim, udarnim vokalom. Skupina ima zagotovo svoje privržence med tistimi, ki jih navdušuje zvok težke glasbe s privlačnimi vokali, obenem pa so poslušljivi tudi vsem ostalim, saj sta tako melodija kakor tudi vokal izredno razgibana. Energija, ljubezen do glasbe in kvalitetna izvedba, so le nekateri izmed adutov, po katerih se fantje odlikujejo. V letu 2012 so izdali singl z naslovom Leave me alone, ki je naletel na zelo pozitivne odzive občinstva. Izvedli so nekaj koncertov po slovenskih klubih, trenutno pa v studiu snemajo preostale komade, ki se bodo znašli na težko pričakovanem prvencu. Dead By Grace so vokalist Jan Palčnik, kitarista Leon Kit in Aleš Pasarič, basist Adam Čatorič in bobnar Marin Medja.
- See more at: http://www.kunigunda.si/sl/s/program/dog/164-demolition-group%2C-nakajima-in-dead-by-grace/#sthash.aNTNu30s.dpuf

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina