Prijava

eMCe plac

Ana Pupedan

sreda, 27. avgust 2014 ob 21:00

Open-uri20140711-8-14crcah

KUNIGUNDA2014 <3

Pivški četverček s porogljivimi besedili izzove kritično razmišljanje in komično (samo)ironijo. Avtorsko glasbo – spretno mešanico rocka, punka, jazza, bluesa, reggaea, hipijade – odlikuje samosvoj zvok, ki so ga pridobili z izborom vintage instrumentov in lastno hišno produkcijo.

Zasedba, ki ostaja ista od samega začetka, je svojstvena po glasbenem pristopu, predvsem pa po kritičnem in na trenutke lucidnem odnosu do življenja in dogajanja. Ana Pupedan redno koncertira po koncertnih prizoriščih v Sloveniji in tujini, poskusila pa se je tudi v gledališču (Viže inu griže), na filmu (Vrtičkarji) in animiranem filmu (Bizgeci). Mogoče ste jih kdaj srečali v njihovi drugi različici Ante Upedanten Banda, v kateri z akustičnimi instrumenti za staro šaro preigravajo skladbe vseh mogočih glasbenih zvrsti ali pa v pevski različici Anademski pupevski pulpet.

Sami se najraje posvečajo svoji, avtorski glasbi, ki je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzem, bluesom, reggaeom, hipijado in še čem, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela ujeti sebi lasten zvok, ki ji daje identiteto, kot jo ima malo katera domača zasedba.

Samosvoj zvok je zasedba pridobila z izborom vintage instrumentov in lastno hišno produkcijo, ki trobi v čisto drugi rog kot večji del domače produkcije. Poseben čar dajejo glasbi besedila, ki so družbeno kritična, šaljiva in porogljiva in prinašajo sporočila, ki jih pivška četvorka želi prenesti svojim poslušalcem. Eklektični pristop daje glasbi Ane Pupedan tisto širino, pri kateri so še vedno vse glasbene smeri odprte, tako da na podlagi slišanega nikakor ni mogoče napovedati nadaljnjih korakov. Še vedno gre za ‘hišno produkcijo’, ki glasbi Ane Pupedan izredno dobro pristaja, saj bi ob pretirano polikani produkciji lahko kaj kmalu prestopila mejo neodvisne periferijske produkcije z alter držo in se izgubila v poplavi radijskih popevk domače mainstream produkcije. To je glasba, ki nikoli ni stremela k vzorcem in se ni nikoli podrejala zunanjim interesom.

Ana Pupedan je tudi z albumom Na domači brjači pokazala, da ji še ni zmanjkalo idej, akordov, linij, ritmov in besed in da je po sedemnajstih letih še vedno v dobri formi. Ostaja alternativna in je istočasno komercialna, po svoje prijazna, a direktna in kritična, skratka takšna kot je vedno bila – spontana in nepredvidljiva.

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina