Prijava

eMCe plac

zGODBE IZ VELENJA - koncert: Država v malem, Look Green Go Purple, Eros Ramazzotti's Worst Nightmare, Mandragora, Plan B

petek, 3. oktober 2014 ob 21:00

Lookgreengopurple_fotografija_2

V letu, ko Velenj prazuje 750-letnico prve omembe in 55-letnico otvoritve novega mestnega središča, smo uspeli pripraviti za slovenski prostor izjemen dokument časa - knjigo zGODBE IZ VELENJA, v kateri je popisano dogajanje na področju rokenrola, popa, jazza, hip hopa in elektronike v zadnjih simbolnih 55 letih v Velenju.

Na koncertu se bodo predstavile skupine iz Velenja, ki so s svojim aktivnim igranjem že prenehale ter so se ponovno združile samo za to priložnost.

DRŽAVA V MALEM
Skupina je nastala sredi devetdesetih let pod vplivom takrat popularnih skupin, kot so NOFX, Bad Religion, Penny Wise in drugih punk rock skate core skupin ter skate snowboard scene, ki so jo Damir Šmid (bobni), Vlado Škoda (kitara), Sebastjan Sevnik (bas kitara) in David Praznik (vokal) furali.
Vrhunec je skupina dosegla, ko sta se jim pridružila Andrej Hočevar na basu in David Slatinek na bobnih, saj je takrat skupina tehnično dozorela, kar se je slišalo tudi na nastopih.
Poleg omenjenih so v desetih letih v skupini sodelovali še Iztok Grobelnik, Arben Gashi, Tilen Štajnpihler, Marko Confidenti, Marko Gomboc, Boris Sadar, Mitja Knapič, Luka Marolt in Miran Kasesnik.

LOOK GREEN GO PURPLE
Po prekinitvi ustvarjanja skupine Centaurus zaradi obveznega služenja vojaškega roka, so se Sandi Ževart (bas), Siniša Hranjec in Renato Miklavčič (kitara), Vojko Šinigoj (flavta), Simon Gorišek (vokal) ter Mario Medvešek (bobni) konec osemdesetih ponovno zbrali. Renato in Simon sta skupino kmalu zapustila, pridružil pa se ji je Tomi Praprotnik. Po nekaj vajah je Mario zamenjal bobne z ritem mašino, Tomi kitaro z analognim synthom, Vojko pa flavto s saksofonom. Menjave so povzročile spremembo zvrsti glasbe, kar je botrovalo k novemu imenu skupine – Look Green Go Purple. Igrala je nekakšen elektro dance punk in zadnjič nastopila leta 1991, ko se je Sandi pridružil skupini Chateau, Siniša hardcore skupini It’s Not 4 Sale v Laškem, Maria pa je pot vodila v elektronske zvrsti glasbe.

EROS RAMAZZOTTI’S WORST NIGHTMARE
Hardcore skupina ERWN je nastala leta 1995, ko so se zbrali štirje sosedje, in sicer Luka Marovt (bas kitara), Tomaž Lojen (bobni), Peter Lojen (kitara) in Boštjan Čukur (vokal). Petra, ki je kmalu zapustil skupino, je nadomestil kitarist Marko Tepej, njega pa po nekaj koncertih Andrej Bezjak. Zadnji koncert so odigrali ravno v Mladinskem centru Velenje.

MANDRAGORA
Skupina je delovala od leta 1992 do leta 1998, ves čas v zasedbi Matej Runjak (vokal), Saša Lušić (kitara), Robert Jukič (bas) in Janez Marin (bobni). Avtorske skladbe so studijsko posneli leta 1996 v Reki.
Po razpadu so se člani porazgubili po skupinah Wreck, 6pack Čukur in Interceptor.

KLINIČNI TESTIRANCI
Leta 1996, po razpadu skupine Pet Ambulance, sta Gorazd Planko (kitara) in Primož Cajner (bas) z Dušanom Jagrom (vokal) in Davorinom Štorgljom (bobni), ki je pravkar zapustil skupino Res Nullius, ustanovila nov band – Klinični testiranci. Igrali so težko opredeljivo zvrst glasbe, nekakšno mešanico vseh smeri rocka ali, kot so sami poudarjali, »mi igramo fitness pop«.
Leta 2001 je skupino zapustil Primož, ki ga je uspešno nadomestil Mirko Kasestnik, malo kasneje pa še bobnar Davorin, ki je že sodeloval s trash metal skupino Kaoz. Počasi je skupina izgubila zagon in prenehala delovati.

Plan B

Začetek Plan B sega v konec devetdesetih, ko si je Matic Rogan nabavil gramofon, Luka Sever pa računalnik. Poslušala sta hip hop in rapala na vinilke. Matic se je poimenoval v DJ EJ, Luka pa v MC Zme-Den. V improviziranem studiu posnet album Čarovniki sta kot Plan B promovirala na Siddhartini turneji po Sloveniji, zadnjič pa nastopila leta 2007 na Hip Hop Reunion v Mariboru.

Vstopnine ni!

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina