Prijava

eMCe plac

BANGA HIPHOP JAM

sobota, 21. marec 2015 ob 21:00

Data

V sklopu Radio Banga Hip Hop Show-a, smo se na (rojstnem) prvem eventu odločili gostiti mojstre, ki še niso nastopili v Velenju! Naj bo prvič za vse!

V živo na odru:

EMILJO A.C.(MB)
DOŠA (LJ)
MIRKO (NM)

DJ MRIGO

EMILJO A.C.

Emiljo Albert Cassagrande oz. Emiljo A.C. je 16 letni “wonder child” iz okolice Maribora. Ustvarja že od dvanajstega leta starosti. Aprila napoveduje prvi uradni EP ki bo izšel na založbi Lowtemp pod taktirko Gramatika. V soboto 21.3. bo v Velenju nastopil prvič!

DOŠA

Doša se je rodil kot Vladimir Kosović 14. Aprila leta 1984 v Celju. Vladimir Kosović bolj znan pod umetniškim imenom Doša, se je slovenski hip hop sceni predstavil že konec 90. let z dvojcem »Da II Deuce«, katerega sta ustanovila skupaj z Anžetom Kacafuro. Prvič se dvojec pojavi na prvi slovenski hip hop kompilaciji »Five minutes of fame – Za narodov blagor« s komadom »Dost vas mam«, ki je izšla pod založbo Radyoyo/T3S. Ista skladba je priromala tudi na mednarodno hip hop kompilacijo »Speaking in tongues« in bila celo vključena v filmu »Birthday girl« z Nicole Kidman in Benom Chaplinom v glavnih vlogah. »Da II Deuce« se zadnjič pojavita skupaj na kompilaciji »Lublana: Podtalno« sodelujoč s takrat še malo manj znanim Zlatkom. Talentiran raper in producent se je kasneje pridružil »crew-ju« Sami norci, katerega ustanovitelj je raper Nikolovski. Doša je kot raper in producent sodeloval tudi na njegovem prvencu »Vse ob svojem času«. Sledila so številna sodelovanja s slovenskimi glasbeniki, kot so Zlatan Čordić – Zlatko, Plan B, Alya, Gušti, Žare Pak, Da Kru, Klemen Klemen, Maya, Jadranka Juras in Siddartha, katere je spremljal kot predskupina na turneji po Sloveniji. Z mnogimi sodelovanji se je uveljavil kot odličen producent in se preizkusil tudi v drugih glasbenih zvrsteh. Leta 2007 je ustanovil samozaložbo Datura in k njej povabil talentirane, še neuveljavljene raperje, ki vsak s svojim stilom pripomorejo k raznolikosti in hkrati enotnosti »crew-ja«. Daturo sestavljajo: Doša, Dufam, Perro&Rudstah, Simpl in Šaba, Zore in DJ Broke. Leta 2010 je prišel čas za prvi samostojni album – Memento mori, ki je hkrati tudi prvi slovenski dvojni hip-hop album.
Prvič bo nastopil v Velenju!

MIRKO

Mirko se je na slovenski sceni znašel leta 2007, ko je gostoval na komadu Ni več tko s Trkajeve plošče Rapostol. Leta 2008 sta s producentom Timotom Radovičem izdala album Teorija Đorđe Kesić. Odmik od klasičnih tematik se je zaokrožil 3 leta kasneje, ko je izšel njegov drugi solo album Borec v meni. Raper je dokončno prevzel družbeno-angažiran ton in naslovil probleme sveta v katerem živimo. Tretji album Mesto je mrtvo, ki je izšel pred kratkim, pa je zmes perspektiv prvega in drugega. Jezen zaradi izginjanja urbanosti, invazije »kmetavzev«, skorumpiranih lokalnih oblastnikov in pasivnega slehernika, se vrača z govorniškega odra na ulico in opisuje izumiranje na celotni slovenski periferiji, četudi snov črpa iz domačega kraja, Novega mesta. Mirko bo predstavil material iz zadnje plošče Mesto je mrtvo, poleg tega pa odrecitiral še kakšno staro vižo yo!
Prav-tako prvič v Velenju!

Rezervacija
Vstopnina: 3,00 €
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina