Prijava

eMCe plac

18. Festival mladih kultur Kunigunda - 2. dan

sobota, 22. avgust 2015 ob 21:00

Philom111-740x493

Glasba psihadeličnega pop dua Ti je polna zasanjanih kitar, prijetno polnih basov, sijajnega dvoglasja in preprostih hipnotičnih besedil. Forma projekta Philom je glasbeno strukturirana z elektroniko, računalniki, s ščepcem tradicionalnih rock inštrumentov ter z majhnim številom ljudi. Kontradikshn na svoj agresiven način neusmiljeno barva rock tkanino z moderno elektroniko in efektivnostjo drum'n'bass ritma.

Glasba psihadeličnega pop dua Ti je polna zasanjanih kitar, prijetno polnih basov, sijajnega dvoglasja in preprostih hipnotičnih besedil. Forma projekta Philom je glasbeno strukturirana z elektroniko, računalniki, s ščepcem tradicionalnih rock inštrumentov ter z majhnim številom ljudi. Kontradikshn na svoj agresiven način neusmiljeno barva rock tkanino z moderno elektroniko in efektivnostjo drum’n’bass ritma.
Facebook: http://www.facebook.com/grupa.ti
BandCamp: http://grupati.bandcamp.com

Za psevdonimom Philom se skriva amaterski glasbenik Aleš Gangl. Gre za svež projekt, ki služi kot izgovor za neposredno izražanje vtisov ter potrebe po simbolični upodobitvi lastnih izkušenj in idejnih prebliskov. Forma projekta Philom je glasbeno strukturirana z elektroniko, računalniki, ščepcem tradicionalnih rock inštrumentov ter majhnim številom ljudi. Slednji ob zanosu kreativnih idej in volje narekujejo omenjenim inštrumentom. Trik in posebnost sta v amaterskem DIY pristopu – kar pomeni, da vse poteka v lastni režiji, sloni na lastni motivaciji in se odvija kot kreacija iz nič (ex nihilo), utemeljena na ljubezni do glasbe (od tod tudi sestavljenka imena philos – grški izraz za naklonjenost, ljubezen in mousik – umetnost muz). Vizualno Philom želi vzpostaviti sodelovanje s prijatelji, z znanci, s simpatizerji in z nasprotniki, katerih amaterske fotografije, grafike in izdelke Philom izsledi in po dogovoru uporabi za uradno upodobitev glasbe.
SoundCloud: https://soundcloud.com/philomales
Facebook: https://www.facebook.com/Philomband/timeline

Kontradikshn je brežiška formacija treh članov, ki je bila ustanovljena z namenom ustvariti svoj značilen zvok, v katerem naviti in drveči sinti apokaliptično trčijo v kitarski zid, kjer nato v nastali praznini pride do spoznanja nesmiselnosti človekovega boja s svojim živalskim umom. Skupina (Petar Stojanović – vokal, kitara, sint; Matej Plešej – kitara, sint; Anže Kump – bobni) na svoj agresiven način neusmiljeno barva rock tkanino z moderno elektroniko in efektivnostjo drum’n’bass ritma, ki najbolj izžareva v živo.
Na predlanskem festivalu Jelen Demofest v Banja Luki je ekipa s svojim brezkompromisnim živim nastopom prepričala žirijo, ki ji je med 400 prijavljenimi in pozneje 34 nastopajočimi ter kot prvi slovenski skupini prisodila drugo mesto. V letu 2012 in 2014 pa je skupina v okviru Mladininega odra nastopila tudi na festivalu Lent v Mariboru.
Lani je izšel prvi EP z naslovom Anatomy. EP je izšel tako v fizični, kot digitalni obliki, ki ga je moč poslušati in dobiti na http://kontradikshn.bandcamp.com. Zgodba o Kontradikshn se tako začenja, v jeseni pa se obeta novo poglavje z izidom prvega albuma.
Spletna stran: http://kontradikshn.com

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina