Prijava

eMCe plac

18. Festival mladih kultur Kunigunda - 5. dan

torek, 25. avgust 2015 ob 21:00

Canyon_observer

The Canyon Observer je petčlanska osrednjeslovenska zasedba, ki se zateka predvsem k ritmično kompleksnejšemu post metalskemu zvoku, a ga na svoj način para z eksotičnimi oznakami, kakršni sta sludge in atmosferični noise. Duet krško-šentjernejske navezave Ooral Sea navdih črpa iz žanrov, kot so stoner, garage, psychadelic, grunge, rock. Ljubljanska zasedba Persons From Porlock zvočne vplive vleče iz tako stare kot nove psihedelije, garažnega rocka in popa.

The Canyon Observer je petčlanska osrednjeslovenska zasedba, ki se zateka predvsem k ritmično kompleksnejšemu post-metalskemu zvoku, a ga para na svoj način z eksotičnimi oznakami, kakršni sta sludge in atmosferični noise. Do sedaj so izdali dva EP-ja – oba sta požela topel sprejem domače publike, letos pa sledi poleg še enega EP-ja tudi polnopravni dolgometražni album. Zasedba je poleg obilice domačih nastopov svoj pečat pustila tudi v tujini. Natopila je že na mnogih evropskih odrih, vrhunec dosedanjega ustvarjanja pa so dosegli v lanskem letu s (s)prejetim povabilom in nastopom na največjem britanskem metal festivalu Bloodstock, kjer si jih je ogledalo več 100 ljudi. Fantje so na festivalu več kot navdušili, saj je poznejši odziv na socialnih omrežjih (Best band at Bloodstock!, What a fucking great gig., Great set will hopefully see these guys go to bigger things.) presenetil tudi člane benda, a več kot očitno ne tudi najstrožjih izmed slovenskih glasbenih kritikov, ki jim napovedujejo velik uspeh. Odre si je zasedba delila tudi z bendi, kot so Alaskan, Russian Circles, Rosetta in God Is An Astronaut.
Facebook: https://www.facebook.com/TheCanyonObserver
Uradni Tumblr (?): http://thecanyonobserver.tumblr.com/

Ooral Sea, krško-šentjernejski duet, ki ga sestavljata Bufo na bobnih in Slavc na kitari/vokalu, je produkt poletnega navdiha leta 2013, ki je isto jesen doživel realizacijo – v Placu, Bufotovem plesnivem frizerskem salonu. Že v prvem letu delovanja sta presenetila slovensko sceno s toplo sprejetim istoimenskim prvencem, na katerem lahko slišimo 8 komadov njunega avtorskega ustvarjanja; navdih črpata z vseh strani rokerskega spektra, predvsem pa v svojo glasbo tiščita stonerske, garažarske in psihadelične tone. Dvojčeva največja inspiracija naj bi bili bendi Jeff The Brotherhood, Thee Oh Sees, Fuzz, Nirvana, Queens Of The Stone Age in Stoned Jesus (s katerimi sta tudi nastopila v Gromki oktobra lani).
Spletna stran: http://www.ooralseaband.com/
Bandcamp: https://ooralsea.bandcamp.com/

Persons from Porlock so svojo ustvarjalno pot začeli leta 2013 kot trojica s skupno ljubeznijo do stonerskih jamov. Leto kasneje se je Vasji Oniču (bobni), Martinu Pavlovcu (lead kitara) in Nikolaju Muleju (kitara, vokal) pridružil še Jaka Leskovšek na bas kitari. Ime ljubljanske zasedbe se nanaša na literarno aluzijo za nezaželenega vsiljivca, ki zmoti kreativni navdih. Zvočne vplive vlečejo iz psihedelije (tako stare kot nove), garažnega roka in popa.
Facebook: https://www.facebook.com/PersonsFromPorlock
Soundcloud: https://soundcloud.com/persons-from-porlock

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina