Prijava

eMCe plac

18. Festival mladih kultur Kunigunda - 9. dan (Letni kino)

sobota, 29. avgust 2015 ob 21:00

Let3_w_jpg_400x400_q85

Let 3 je alternativna rock skupina iz Reke, katere zaščitni znak so poleg edinstvenih nastopov, dolgih brkov in golote nemalokrat provokativna in vulgarna besedila. Neprekosljivi surferji The Bambi Molesters so po mnenju Luxa Interior (The Cramps) najboljši surf bend na svetu, katerega glasba presune z izrazno močjo, lirično poetiko in vonjem po svobodi morskih valov. Šričlanska punk rock skupina iz Tržiča Wasted Time navdihnjena s skatepunkerskimi bendi iz '90ih žge po odrih in trga strune od leta 2012.

Reški rokerji Let3 že od samih začetkov osemdesetih let veljajo kot prvovrstna koncertna atrakcija, ki zabrisuje mejo med teatrom in rock glasbo. Poleg njihovih močnih in surovih alt-pankerskih tonov, je za sloves Mrleta, Prlje, Huste, Baljaka in Knkega odgovoren tudi njihov surrealističen smisel za humor in šovmanšip. Pred enim izmed najkontroverznejših shock-rock bendov bivše jugoslavije ni varen prav nihče – sposobni so se ponorčevati prav iz vsega – politike, cerkve, seksualnosti in lepotnih idealov. Tako bo tudi na Kunigundinem koncertu. Bend, ki utegne izdati album, kot je Nečuveno (album je bil izdan kot CD plošča, na kateri ni bilo posneto popolnoma nič), posneti video spot z masturbirajočimi statisti v narodnih nošah, uprizoriti lažno javno usmrtitev na trgu Bana Jelačića, na odru nastopiti popolnoma gol, ali v zagrebški galeriji razstaviti spomenik “Angela Merkel sere”, se na festivalu mladih kultur zagotovo ne bo šparal!
Facebook: https://www.facebook.com/LET3ri/

Po dolgem času se v Velenje vračajo odlični in neprekosljivi surferji The Bambi Molesters. Veliki Lux Interior (The Cramps) je že zdavnaj izjavil, da so Bambiji najboljši surf bend na svetu. Njihovi odlični albumi so presunili mednarodno javnost s svojo izrazno močjo, lirično poetiko in vonjem po svobodi morskih valov. Bend prihaja iz Siska, industrijskega mesta, ki prav nič ne napeljuje na sproščenost in dinamiko surferskega ambienta. Bend je kljub temu uspel pričarati presežno surfersko izkušnjo. Njihov spontani instrumentalni prodor se je pričel, ko so nastopili kot predskupina R.E.M.. Skupna mini evropska turneja jim je utrla odlične kritike strokovne javnosti in splošne hvalnice njihovih zvestih fenov. Uveljavljene založbe kot je Ace Records so se pričele zanimati za hrvaške krotilce zvočnih valov in nič čudnega ni, da so Bambiji že več kot petnajst let svetovno uveljavljena surf rockovska atrakcija. V Slovenijo se dokaj redno vračajo, nazadnje so se večkrat pojavili v naših krajih ob promociji njihovega odličnega petega studijskega albuma As The Dark Wave Swells, ki ga je produciral dobro znani Chris Eckman. Tudi ta album je bil izredno dobro sprejet v mednarodnih medijih in je še utrdil njihov izjemen sloves. Pred dobrim letom in pol so izdali še dvojni koncertni CD in koncertni film A Night In Zagreb, pod vodstvom nemškega režiserja Marca Littlerja, ki pričara presežno koncertno moč hrvaških surferjev. Takšne koncertne priložnosti se enostavno ne sme zamuditi.
Spletna stran: http://www.thebambimolesters.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Bambi-Molesters/10150106968535328

Wasted Time je tričlanska punkrock skupina iz Tržiča, ki žge po odrih in trga strune že od leta 2012 z navdihom skatepunkerskih skupin iz ’90ih. Po dveh samoizdanih CDjih še vedno nadaljujejo pot v krogih alternativne glasbe. O tem, da je skupina obetavna, priča tudi dejstvo, da so se letos uvrstili v finalni krog natečaja Botečaj, a tam žal niso uspeli nastopiti.
Facebook: https://www.facebook.com/wastedtimeslo/

Rezervacija
Vstopnina: 6,00 €
Z rezervacijo: 6,00 €
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina