Prijava

eMCe plac

Koncert ob 20. obletnici »placa«: Krvava Rosa, Lombego Surfers (ŠVI)

petek, 23. september 2016 ob 21:00

20-let-placa-slajd-rd

3 različna imena kluba, 3 direktorji, 2 tonska tehnika, 3 lučkarji, 5 najemnikov šanka, več kot 300 natakarjev in dežurnih, 400 programsko sodelujočih, 100.000 obiskovalcev... Več kot 600 koncertov, 200 galerijskih razstav, 1500 klubskih večerov in še več drugih mladinskih programskih vsebin. In še mnogo več se je zgodilo v zadnjih 20 letih v prostorih tam zadaj v Rdeči dvorani. Obletnico bomo proslavili z druženjem vseh ljubiteljev »placa« v zadnjih 0 letih in s koncertom lokalnih legend Krvave Rose in švicarskih Lombego Surfers.

Skupina Krvava rosa je bila ustanovljena v začetku leta 1982. Na začetku je šlo bolj za šalo kot zares, saj takrat ni bilo denarja za nakup glasbene opreme. Kasneje se je osnovnošolcem le nasmehnila sreča in pod svoje okrilje jih je vzela regionalno priznana skupina Šank rock. Fantje so akustične kitare in prazne škatle za pralni prašek zamenjali za prave električne kitare ter prave bobne, ki so jim jih poleg prostora za vaje nesebično odstopili člani zasedbe Šank rock. Pričele so se redne vaje in kmalu so sledili koncerti na CSŠ Velenje, v Kulturnem domu v Šmartnem ob Paki in Gasilskem domu v Slovenj Gradcu, vedno v paketu s Šank rock.
V skupini so bili Siniša in Ivan Hranjec na električnih kitarah, Boris Plevel na bas kitari, Sašo Aleksander Misja na vokalu ter Zdravko Špegel na bobnih. V začetku leta 1983 se je skupini pridružil novi vokalist Zlatko Štruc, dotedanji pevec Sašo pa je zamenjal bobnarja, ki je zapustil skupino.
Zadnji koncert je skupina odigrala konec maja 1983 na Titovem trgu v Velenju v sklopu tradicionalnega koncerta lokalnih rock skupin, ki ga je ob prazniku dan mladosti organizirala takratna ZSMS.
Na vrhuncu ustvarjalnosti, decembra 1983, je Krvava rosa malo zaradi nezrelosti, največ pa zaradi različnih pogledov na glasbo zamrznila.
Ponovno je krvavo rosilo leta 2001, 2007, 2008, 2009 in 2014, vendar le kot občasni glasbeni projekt. Pobudnika sta še vedno aktivna pevec Sašo in kitarist Siniša, ki k sodelovanju vabita še druge lokalne glasbenike. Tako so do sedaj v projektu Krvava rosa sodelovali še Janez Marin, Nejc Kolar in Aleksander Trivunović na bobnih, Uroš Potočnik in Aljoša Čutuk na bas kitari ter Rok Kugonič na kitari. Skladbe, ki jih zajema projekt, so poskus oživljanja starih komadov iz leta 1982 in 1983, vendar se vedno ustvarjajo nove, ki so prilagojene trenutni zasedbi.
Tokrat se projekt z zadnjim koncertom zaključuje. Krvava rosa bo 23.septembra nastopila v eMCe-Placu Velenje, kot predskupina švicarskim garažnim rockerjem Lombego Surfers, v zasedbi Sašo Misja na vokalu, Siniša Hranjec in Rok Kugonič na kitari, Janez Marin na bobnih ter Matej Voglar na bas kitari. Kot gostje bodo sodelovali še vokalisti Dejan Požegar, Ana Drame in Barbara Paulovič.

Švicarji The Lombego Surfers so že stari znanci slovenskih ljubiteljev garažnega rock’n’rolla, saj smo jih že večkrat videli tudi v Sloveniji. Super nabrit rock’n’roll trio že vse od konca osemdesetih vodi Tony, ki sicer prihaja iz ameriškega Bostona, a že vrsto let živi v Baslu. Svojo fanatično navezanost na rock’n’roll je z leti izpopolnil skozi številne albume. Lombego Surfers so v svoji dolgoletni rock’n’roll izkušnji prečkali številne žanre, v svojo glasbeno izraznost pa so uspeli vpeti različne rockovske sloge, od surfa, preko punk rocka in predvsem garažnega rocka, vse do klasičnega rock’n’rolla in hard rocka.

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
  • shanaya: zapis potovanja raziskovanja opojnih substanc - oddano! 3 min pred rokom - aah. 08.12. 00:26
  • Lala: A to še dela?:) 05.12. 16:56
Zgodovina