Prijava

eMCe plac

Koncert: JINJER (UKR), GOD SCARD, DECAGE

četrtek, 27. oktober 2016 ob 21:00

Jinjer

Zadnji oktobrski četrtek prinaša dogodek, o katerem se že govori in se bo verjetno še dolgo. Premierno bomo v Sloveniji v velenjskem Klubu eMCe plac namreč videli in prisluhnili ukrajinskim Jinjer, prvim ukrajinskim metal izvajalcem, ki jim je uspel veliki met, podpis pogodbe s svetovno znano založbo Napalm Records. Band v postavi Tatiana Shmailyuk (vokali), Roman Ibramkhalilov (kitara), Eugene Abdiukhanov (bas) in Vladislav Ulasevish (bobni) bo zagotovo prava poslastica za ušesa glasbenih navdušencev.

JINJER so ukrajinska progresivna/groove metal zasedba, ustanovljena leta 2009, v mestu Gorlova v regiji Doneck. Leta 2013 so v žep pospravili prvo nagrado na tekmovanju za najboljši ukrajinski metal nastop (Best Ukrainian Metal Act). Jinjer so očitno pri organizatorjih zelo zaželjeni, saj so stalni gostje odrov nekaterih največjih ukrajinskih in evropskih festivalov; Q-Stock (Finska), Metal On the Hill (Avstrija), Zaxid Fest (Ukrajina), Summer Dying Loud (Poljska), Rockstadt Extreme Metal fest (Romunija).

Kranjski metalci God Scard so udarna in neustavljiva sila, ki je slovenskim metalcem ni potrebno predstavljati. Gre za bend, katerega glasba je zaznamovana z grobimi kitarami, karizmatičnim vokalom in rušilno ritem sekcijo. Pred izidom uradnega prvenca »…And We Could Have It All…« leta 2005 so se fantje dobro znašli tudi z le nekaj demo posnetki, ki niso ostali neopaženi niti s strani lokalnih in tujih organizatorjev. Skupina je tako delila domače in tuje odre s svetovno znanimi imeni, kot so Cannibal Corpse, Immolation, Biohazard, Dog Eat Dog, Ugly Kid Joe, Blood On The Saddle, Atrocity, Pyogenesis, Destroyer 666, Liquido, Obscenity, Belphegor, Cadaverous Condition, Analena, Let 3, Zeus Faber, Chang Ffos, Father, Cold Snap in Vicious Rumors, če naštejemo le nekatere, in ima za sabo več kot 300 nastopov, videospot za skladbo “To Have It All” pa ima zavidljivo število ogledov. V zadnjih nekaj letih je bend doživel pravo katarzo, saj se je zasedba dodobra prevetrila, edini konstanten steber je tako ostal Nicky na kitari in vokalu. Nova zasedba je doprinesla tudi nov zanos in nov naboj energije, kar je vidno na novem singlu “End Of Dreams”, ki naznanja novo poglavje benda.

Člana preminulega velenjskega benda Chimera Izi ter Aco sta kljub prenehanju benda nadaljevala svojo pot v glasbi ter porodila band Decage. Po več letih iskanja sta se jima pridružila Sebastjan Založnik na vokalu, Nace Serdinšek na ritem kitari ter Žiga Ring na bas kitari. Glasbeno se neznajo opredeliti pravijo pa so v nekem modernističnem/groove metalu.

Vstopnina 13 €, v predprodaji 10 €.
Predprodajna mesta: www.olaii.com, Trafike 3dva, OMV bencinski srevisi in Klub eMCe plac.

REZERVACIJA KART TOKRAT NI MOŽNA!

Rezervacija
Vstopnina: 13,00 €
Z rezervacijo: 10,00 €
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina