Prijava

eMCe plac

Otvoritev Pekarne

petek, 25. avgust 2017 ob 18:00

Kunigunda20

Otvoritev razstav in inštalacij v Pekarni.

GOSJA IGRA BISTROUMNEGA PLEMIČA DON KIHOTA IZ MANČE – interaktivna postavitev na mizi
Jože Slaček

Pekarna postavlja izziv vsem, ki si upajo postaviti se ob bok bistroumnemu plemiču iz Manče. Na interaktivni igralni površini bodo padale karte, določale potek in razrešitev igre, s tem pa razkrile usodo igralcev. Ne bojuj se z mlini na veter sam, pripelji prijatelje.

IZPOD ZAVESTI – avdio-vizualna instalacija
Lastna produkcija v sodelovanju s Tino Felicijan, Antoniem Križničem, Nino Cvirn

Poslušaš kdaj glas, ki ga misliš v sebi? Odgovoriš na njegov odmev?
Zaradi intenzivnejše introspektivne izkušnje je zaželen individualen ogled instalacije odraslih oseb oziroma mlajših v spremstvu odrasle osebe.

PRIPOVEDNIŠKA PLATFORMA – prostorska in interaktivna instalacija
Jože Slaček, Tanja Cvitko, Gregor Rojko

Zgodbe petih priseljencev, ki trenutno živijo v Mariboru, bodo predstavljene na različne načine – kot miti, legende ali ljudske pripovedke iz njihovih domovin; tako bomo doživeli arhetipske teme in povezanost z globalnimi univerzalnimi miti.

RISO PARADISO – razstava
Nejc Korenič, Zoran Pungerčar, Jure Šajn in Urška Alič

Neformalno umetniško skupino petih umetnikov druži želja po izdajanju lastnih umetniških publikacij in printov ter širjenje kulture zinov pri nas. V hladni zimi 2015/2016 so natisnili in zvezali knjigo umetnika, poimenovano kar po skupini, v kateri so dodobra raziskali svoj umetniški izraz skozi tehnologijo risograf.

THEREMIN – interaktivna zvočna instalacija
Staša Guček in ČIPke – Iniciativa za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost

Kaj imajo skupnega Sovjetska zveza, The Beach Boys, Led Zeppelin, Scooby-Doo, Sheldon iz The Big Bang Theory, televizijska nadaljevanka Star Trek, Hannibal iz romana Dr. Hannibal Lector in Trentemøller? Theremin – enega izmed prvih elektronskih instrumentov, ki nanj za razliko od drugih instrumentov igramo brez dotika in samo s spreminjanjem razdalje rok od antene, ki uravnava frekvenco, ter od druge antene, ki nadzoruje glasnost. Končni rezultat delavnice, ki je namenjena izključno ženskam, je interaktivna zvočna instalacija.

GNOJILNIK STRAHU – instalacija
Anže Juvan

Strah poganja žive meje in ograje meščanov v višave, pri tem pa mu pomaga Gnojilnik strahu. Stroj proizvaja izvleček strahu pred spremembami ter tujimi kulturami iz časopisnih papirjev. Ta nova, visoko potentna substanca, se po zapletenih kemijskih ter mehanskih procesih skozi stroj spremeni v gnojilo ter vam na enostaven način pomaga pognati v višave tudi vaše žive meje.

Več na: www.kunigunda.si

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina