Prijava

eMCe plac

KuniKon: Nautilus

sreda, 30. avgust 2017 ob 11:00

16406482_1229639323784775_6391570464669185051_n

Celodnevno dogajanje na Velenjski promenadi. Velenjska promenada (Nautilus)

Filmi in anime, stripi in mange, video in namizne igre, mitologija in tehnologija. Veličastni junaki, fantazijske literature, laserski meči, cosplay in igranje vlog – vse to in še več se uvršča pod dežnik geekovske subkulture, ki jo bomo praznovali na Kunikonu – prvi konvenciji na Festivalu mladih kultur Kunigunda! Velenjsko promenado bodo zasedle stojnice raznolikih organizacij, ki delujejo na področju fantasy subkulture. Med drugimi se nam bodo predstavili KUD Ampus, tržiško društvo, ki se ukvarja z izdelavo kostumov in rekvizitov, s seboj pa bodo pripeljali škratji prestol iz Hobita, GameVan z več kot 10 različnimi vrstami GameVan doživetij, LARP, Na meji nevidnega, Šmaug, MAGnet in mnogi drugi. Si upaš pokukati v vzporedni svet?

LARP: kostumi, maska in Live action role-play
Velenjska promenada, 15:30

LARPanje oziroma Live action role-playing je sodelovanje v igri vlog, ko igralci fizično odigrajo dejanja svojega lika v fikcijskem svetu – ko ga predstavlja pravi. Po tem, ko se je igra vlog razvila v obliki namiznih (tabletop RPG) in video iger, se je ta v poznih osemdesetih po svetu začela razširjati tudi v obliki žive akcije, v zadnjih letih pa se predvsem v obliki posebej organiziranih dogodkov uveljavlja tudi pri nas. O stilih, načinu in pomenu LARPanja ter podrobneje o zasnovi kostumov in maske bodo po uprizoritvi LARP boja povedali člani društva LARP Slovenija.

COSPLAY: predstavitev in pravila tekmovanja
Velenjska promenada, 16.00

Med tem ko se LARPanje posebej posveča igranju vlog, se cosplayerji (beseda cosplay je skovanka iz angleških costume in play) osredotočajo na čim boljšo igro že obstoječega fikcijskega lika skozi kostum in igro. Na Kunikonu bomo med sodelujočimi na tekmovanju izbirali najboljšega!

Andrej Ivanuša: Nordijska mitologija
Velenjska promenada, 17.30

Mitologija, folklora in pripovedke mnogokatere kulture in naroda so zaradi svoje vseprisotnosti v neštetih video in namiznih igrah in fantazijskih romanih ter filmih postali prepoznavni del geekovske kulture – morda to še najbolj velja za skandinavsko. O Thoru, Odinu in Lokiju govore mnoga fantazijska dela, celo Marvelovi stripi so jih povzeli. Vikingi in njihov način življenja, boginja Freya, Ragnarök in še bi lahko naštevali – zakaj je prav skandinavska mitologija za pisce modernih epov (v kakršnikoli obliki) tako zanimiva in o čem pravzaprav govori? Več na predavanju Andreja Ivanuše.

Na potezi: Družabne igre in geekovska kultura
Velenjska promenada, 18.30

Jure Forstnerič in Žiga Oset sta avtorja slovenskega podcasta o namiznih in družabnih igrah »Na potezi«. Na živem snemanju epizode bosta pod drobnogled vzela vlogo družabnih iger pri ljubiteljih franšiz priljubljenih filmov, računalniških iger, serij in stripov ter kako so v zadnjih letih družabne igre uspele preseči okvire nišnosti in se razširiti v mainstream.

VR, AR, MR: kaj in kako? Predavanje dr. Jožeta Gune
Velenjska promenada, 19.00
Navidezna, obogatena in mešana resničnost so naslednji velik skok v tehnologiji ne samo video iger in uživanja v medijih, temveč tudi rehabilitacije, prometa idr. V prihodnost nas bo s predavanjem o delovanju in priložnostih, ki jih nove tehnologije predstavljajo, popeljal dr. Jože Guna, asistent na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Več na: www.kunigunda.si

Vstopnine ni!
← Nazaj
Mc Ssk

Odpiralni čas:

  • Vsak dan:
    13.00 — 24.00
  • Pet: 13.00 — 02.00
  • Sob: 13.00 — 02.00

Kričač:

  • Pomlad: Sonček je :-) 09.03. 15:42
  • Stevo: Škis runda. 01.03. 12:59
  • Miloš: Vsi na kidanje! 12.02. 10:56
  • eMCe plac: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 27.01. 22:09
  • Medenjak: Tagada... 09.12. 22:17
Zgodovina